26. 6. 07

Odnosi: partnerstvo: ljubezen



Včasih se zdi, da je bilo na temo odnosov, partnerstva in ljubezni povedano že vse in vendar se iz dneva v dan srečujemo z novimi težavami na tem področju. Vsak med nami si želi imeti partnerja, ki bi nas osrečeval in osrečil do konca naših dni. Tako kot živijo srečno do konca dni princi in princeske v pravljicah. Zadnje čase veliko slišim o tistih (z)vezah, ki šele nastajajo, kjer še ni pravega partnerstva, ampak iz nekakšnega odnosa nastaja ali pa samo želi nastati partnerstvo.

Ker smo ljudje večplastni, so večplastni tudi naši odnosi. tako nas nekdo ne privlači samo na fizičnem nivoju, ampak se kaj hitro pri tem vpletejo zraven še čustva, misli, srce in kadar je partnerstvo tisto pravo celo naša duša. Ljudje so naše zrcalo in po univerzalnem zakonu enako privlači enako - torej bomo vedno pritegnili osebo, ki nam je v nečem podobna in ta oseba nam bo nastavila zrcalo nas samih. Ne takoj na začetku. Takoj na začetku namreč nastopi faza zaljubljenosti. V tej fazi odpremo srce... in kadar odpremo srce začutimo ljubezen in ljubimo. Ker tega ne počnemo vsak dan, je ta ljubezen za nas nekaj novega, nenavadnega in izjemno močnega. In to ljubezen projiciramo v izbrano osebo. Če se srce odpre na obeh straneh, potem smo zaljubljeni do ušes. Osebo vidimo tako kot je, kot bitje ljubezni in ne kot navadnega človeka z vsemi svojimi človeškimi lastnostmi. In na samem začetku, v fazi zaljubljenosti je ta ljubezen lahko celo brezpogojna. Ker pa navadno ljudje nismo dovolj duhovno zreli, se zraven vmešajo še naši strahovi, prepričanja, mentalni vzorci ter vsa navlaka, ki jo tovorimo v svojih energetskih in miselnih vzorcih, zato ta ljubezen hitro postane pogojna in osebo si začnemo prilaščati (posesivnost) ali se bati, da nismo dovolj dobri in nas bo partner zapustil (ljubosumnost). Bolj ko nas prevzemajo ti strahovi, bolj se nam zapira srce in ljubezen mineva. In partnerja zapreta srce drug pred drugim in kar naenkrat sta postavljena drug pred drugega, vsak v svoji človeški podobi.

Zveza je v krizi. Ljudje smo pač navajeni, da svoje težave in tisto, česar si ne želimo priznati, projiciramo v druge. In točno to nas najbolj moti. Tisto, kar nas pri partnerju najbolj moti je točno tisto, kar moramo počistiti pri sebi. Zakaj me neka lastnost moti? Kakšen je moj odnos do tega? Ali si priznam, da imam to lastnost v sebi? Bolj ko nas moti, bolj globoko je zakopano v nas. In če si nečesa ne priznamo (jaz pa že ne!) je to točno tisto, kar moramo očistiti. Pa če si še tako zatiskamo oči. Za prepir sta vedno potrebna dva. Tudi, če je začel oni drugi, sem mu jaz vrnil z enako mero energije. Iste energije. Pristal sem, da bom igral enako melodijo. Vedno!

Kaj pa zveze v nastajanju, kjer eden odpre srce drugi pa ne? Kjer je zaljubljenost enostranska? Ljudje ljubezen začutijo in ta jih privlači. Lahko so že v vezah, kjer imajo razvite močne energetske in čustvene vezi: Ampak ta ljubezen odprtega srca...joj kako je lepa, privlači me, ampak ne morem, že imam partnerja...samo malo, tako je lepo...se bije bitka med srcem in glavo. In kadar sta srce in glava v neravnovesju takrat je človek neodločen, ne ve kateremu bi sledil. Kaj storiti? Postaviti si je potrebno nekaj vprašanj, uskladiti glavo in srce. Kaj mi ta zveza lahko prinese? Kaj se iz nje lahko naučim. Je ta oseba pripravljena preseči svoje neskladje med srcem in glavo. Si želi odrezati vezi prejšnjega partnestva zaradi nas ali to želimo mi? Kadar oseba tega ni pripravljena storiti sta na izbiro dve možnosti: trpimo naprej ali pa sami prerežemo vezi z njo in naredimo prostor za novo zvezo.

Transformacija vezi (z vizualizacijo ali Nadangelom Mihaelom) je čudovit in učinkovit način za razreševanje vseh odnosov. Tako izboljšanje slabih, kot tistih, ki so že čudoviti. Dokler v meditaciji ne transformiramo vezi, niti ne vemo koliko zamer gojimo do različnih ljudi, situacij, prostorov in celo predmetov. Če nismo zadovoljni z odnosi v katerih se nahajamo storimo nekaj! Ne skušajmo spremeniti drugih, ampak poglejmo vase in začnimo spreminjati sebe. S tem se bodo spremenili tudi naši odnosi.

Če ste se znašli v slepi ulici, ali se vrtite v krogu iz katerega ne vidite izhoda, vas usmerim in vam pomagam s srčnim coachingom, skupinskimi programi ali vsakodnevnimi navdihi. Preverite TUKAJ.