7. 10. 07

Posvetitev

"Nekoč je živela na Zemlji rasa, ki se je zelo razlikovala od človeške, kakršna živi na Zemlji danes. V celoti je razodevala zakon duha in ne zakona materije, kot to počno zdajšnji ljudje. Zavedala se je na božanski ravni in razodevala je Boga tukaj, na Zemlji, ne da bi v to vpletala telesne lastnosti - kakršno je samoljublje. Ta rasa si je zaradi svoje božanske čistosti v resnici zaslužila ime božji sinovi. vse življenje je temeljilo na duhovnosti, ljubezni in nesebičnosti. ... Poznali so vse naravne zakonitosti, skrivnosti materije, tudi skrivnosti svojega bitja in moči duha."

Tako opisuje ljudi - božje sinove faraon, njihov potomec, svoji hčerki. Knjiga avtorice Elisabet Haich Posvetitev me je potegnila vase in skorajda ne bi ne jedla in ne spala, da bi hitreje izvedela kakšne modrosti in skrivnosti še skriva ta knjiga. Elisabeth potuje v življenje v Egiptu, kjer se je pripravljala na Posvetitev. Posvetitev je prehod stanja zavesti iz notranjih napetosti nižjega jaza v poistovetenje z resničnim božanskim - z Bogom. V tem stanju vsezavedanja in brezpogojne ljubezni so na voljo prav vse informacije, vse znanje, vsa modrost in božansko zavedanje.

Spremljamo njeno učenje in resnice, ki jih razkriva njen učitelj, veliki svečenik Ptahotep. Dotakneta se tako definicije (ne)materije, energijskih vplivov, karme, čaker, gradnje piramid, skrinje zaveze, svete geometrije... skratka vsega kar je potrebno vedeti na poti premagovanja lastnega ega (nižjega jaza, ki je ujet v materialno), da bi se izrazil višji jaz, duša oziroma skozi njo Bog sam.

Vsekakor knjiga, ki zajame skoraj vse, kar potrebuje iskalec na duhovni poti. Priporočam!

Ni komentarjev:

Objavite komentar