16. 6. 08

Prebujanje čaker - Srčna čakra

KDOR HOČE VIDETI, MORA GLEDATI S SRCEM. BISTVO JE OČEM NEVIDNO. Antoine de Saint-Exupéry

Je kdo med nami, ki tega še ni slišal? Morda bi morala vprašanje postaviti drugače: kdo je doumel resnico, ki se skriva za temi besedami? Kaj sploh pomeni gledati s srcem?

Ključne besede: ljubezen, ravnovesje, odprtost, sprejemanje, prostor, odpiranje, sočutje, izpolnjujoča razmerja, naklonjenost, zdravljenje, odpuščanje, narava, tišina, dih.

Srčna čakra v neravnovesju: prezirana kritičnost, občutki ločenosti, pomanjkanje ljubezni, občutki nevrednosti ljubezni, zavist, ljubosumje.

Uravnovešena srčna čakra: odprtost, pripravljenost deliti, odpuščanje sebi in drugim, brezpogojna ljubezen, zmožnost videti skozi oči drugega, mehkoba in milina v delovanju.



Srčna čakra je središče Ljubezni. Pravzaprav bi se pri teh besedah že lahko ustavila in cel teden meditirala na to temo. Vendar je to čisto prelahko, zato bomo malce zakomplicirali. Najprej se spomnite vseh rekov in izrekov povezanih s srcem: ta ima odprto srce, svoje srce razdaja naokoli, srčna dobrota veje iz njega; na drugi strani pa ima nekdo srce kot kamen, je brez srca, ima trdo srce. Vse to opisuje srčno čakro, pravzaprav njene energetske skrajnosti. Srčna čakra se nahaja med spodnjimi tremi, ki uravnavajo fizično in zgornjimi tremi, ki uravnavajo duhovno in na ta način dokazuje, da je Ljubezen tista, ki vse povezuje med seboj. Skozi vrata srca vstopamo ven iz iluzije, v zgornje čakre, v duhovnost.


Odpreti srce in srčno čakro je ODLOČITEV. Pustiti stare načine delovanja, stara prepričanja in vzorce in se predati Ljubezni. Ko smo enkrat v srcu, ko delujemo skozi Ljubezen, takrat ni več strahov. Ker ni strahov, ni Iluzije in začne se zdravljenje. Zdravljenje duše, moje, tvoje in njegove.

http://www.lekarnazaduso.si/za-cakre/srcna-cakra
naslednja čakra

3. Sončni pletež
2. Sakralna čakra
1. Korenska čakra