9. 6. 14

Sončni pletež in Aura-Soma

Sončni pletež se nahaja med prepono in popkom in je povezan z našo individualnostjo, je naš center notranje moči in povezan z našim mentalnim telesom. Nadangel Uriel pomaga pri uravnovešanju te čakre.

Ključne besede: volja, smeh, veselje, moč, samospoštovanje, ego, osebna volja, samozavest, manipulacija, strah, um in intelekt.

Neuravnovešen sončni pletež: strahovi, manipulacija, kaos, slaba samopodoba in vrednost, obsojanje, sodbe in predsodki, egoizem.

Sončni pletež v ravnovesju: pozitivno samovrednotenje, zdrav ego, samozavest, odločnost, veselje.

Sončni pletež je center naše osebne moči. Povezan je z ognjem in je naše noranje sonce, ki prinaša toplino, energijo ter moč. Čakra sončnega pleteža govori našo zgodbo o notranji osebni moči ter kako jo uporabljamo v zunanjem svetu. Izziv, ki ga prinaša so strahovi, ki jih znamo ali ne pretvoriti v priložnosti ter na ta način vstopiti v polje osebne svobode. Večina ljudi deluje na nivoju prvih treh čaker. Sončni pletež predstavlja možnost premika naprej, v srce.

Steklenička, ki jo povezujemo s sončnim pletežem je B4 Sončna steklenička. Zlata barva v spodnjem delu je povezana z globokimi strahovi iz preteklosti, rumena pa z vsakodnevnimi strahovi in tesnobo. Obe barvi prinašata veselje, modrost in radost. Rumena v zgornjem delu nakazuje močan intelekt uma, spodnji zlati del pa modrost v naši notranjosi. Znanje je pridobljeno, modrost je že v nas. Spodbuja humor, da se z življenjem soočimo na sončen in vesel način.

Rumen pomander prinaša svetlobo sonca in  deluje kot zdravilo za žalost, tesnobo in stres. Pomaga nas očistiti in dvigniti, kadar smo v občutkih ciničnosti, negativizma, zavračanja, depresije ter prinaša občutke sreče in veselja. Spodbudi samozavedanje ter intuitivno znanje. Pomander pomaga pri razreševanju vzorcev odvisnosti ter razstrupljanju. Spodbuja vnos prane v telo.

Meditacija za sončni pletež
Udobno se namestite in zaprite oči. Opazujte svoje dihanje in pričnite z globokimi vdihi v trebuh. Občutite kako se vaša prepona krči in razteza. Predstavljajte si, da je v vašem trebuhu svetlo in žarče sonce, ki obsije in razsvetli vse notranje organe. Njegova svetloba od znotraj razsvetli vaše celotno telo in presvetli vsako celico telesa. Dovolite si občutiti srečo in veselje, ki sijeta iz tega notranjega sonca. začutite prijetno ščemenj in opazujte, kako se strahovi in negativni mentalni vzorci topijo kot sneg na soncu. Zavedajte se, da lahko dosežete karkoli in, da ni nič nemogočega za vaše notranje sonce. Občutek samozavedanja in pozitivne moči vas napolni. Zapomnite si ta občutek, obdržite ga, ko svoje zavedanje usmerite na telo, na noge, ki se dotikajo tal. Predstavljajte si, kako iz stopal poženejo korenine in vas prizemljijo. Občutite težo telesa in ko najdete izdih, ki vam ustreza, odprite oči.

Meditacijo izvajamo, kadar delamo s stekleničkami ravnotežja, ki vsebujejo rumeno barvo, če uporabljamo rumen pomander ali kadar želimo povečati svojo samozavest ter v življenje privabiti več veselja.




https://www.facebook.com/Manca.AuraSoma