20. 3. 15

Sončev mrk, mlaj in enakonočje - kaj zdaj?


Danes 20. marca je energetsko najintenzivnejši dan tega leta. Sončni mrk, ki mu sledi enakonočje ustvarja močan portal, ki omogoča dostop do višjih dimenzij zavedanja. To je odlična priložnost, da se stopite v stik s svojo dušo, da se prepustite njenemu vodenju. Bodite to, kar v resnici ste, bodite avtentični. Danes je tudi odličen dan za obrede in molitve, ter postavljanje vizije in namere tega, kar želite kreirati v novem ciklu. 

Internet je preplavljen z vsemi mogočimi razlagami, napovedmi in opozorili. In tile mrki na prvi pogled res lahko delujejo strašljivo in vendar gre v resnici le za izredno močne energetske vplive, ki jih prinaša trenutna astronomsko astrološka situacija. Med vsemi temi napovedmi se je včasih težko znajti, še težje pa je izluščiti, kaj je potrebno in česa se ne sme početi. Da vam bo lažje, je tukaj nekaj praktičnih napotkov, ki vam bodo pomagali, da ne boste mrknili:
  • Prizemljite se. Pojdite ven v naravo, začutite tla po katerih hodite in objemite drevo, če tako začutite. Če nimate možnosti sprehoda v naravo, si omislite dimni kremen (smoky quarz), ki je čudovit za prizemljevanje in ga nosite s seboj v žepu oz. čim bližje telesu.
  • Pijte veliko vode. Veliko kozmičnega dogajanja je okoli nas, vključno s sončnimi nevihtami. Energija porabi veliko vode, zato pijte več kot običajno. Najboljša je voda, ki res čudovito prenaša informacije skozi naš fizični in energetski sistem.
  • Počitek in spanje sta zelo zaželena. Če ste utrujeni si odpočijte. Vzemite si ta čas, ker boste s tem naredili več kot, če se boste utrujeni vlekli naokoli. Poleg tega med spanjem naše energetsko telo lažje opravi integracijo energij.
  • Če se le da se izogibajte poživilom, pomirjevalom ter alkoholu in vsem nenaravnim, kemičnim substancam.
  • Ničesar ne jemljite osebno. Planeti in astrološke pozicije imajo vpliv na vse ljudi,ne glede na to ali se tega zavedajo ali ne. In tokratno dogajanje je izredno intenzivno – marsikaj bo privrelo na dan in lahko se znajdete ravno skupaj z nekom, ki bo vse to zvrnil na vas. Ne jemljite tega osebno. Ne reagirajte, raje se odmaknite.
  • Bodite sočutni do drugih, še posebej in najbolj pa do sebe. Bodite blagi do sebe, ljubeče se psotavite zase in si privoščite veliko dozo zdravega egoizma. Poskrbite najprej zase in ne prevzemajte karme drugih nase. Vsak ima svojo pot in svojo lekcijo. Vi se posvetite svoji.
  • Sledite svoji intuiciji, svojemu notranjemu vodstvu. Če čutite notranji vzgib, mu sledite. Vklopite svoj notranji kompas in zaupajte tihemu glasu, ki se oglasi tik preden začne mental brbljati svoje.
Če se ta vikend v miru usedete ter pogovorite sami s seboj - česa si želite in česa ne, kaj je tisto, čemur želite namenjati svojo pozornost, kam vlagati energijo, boste zasejali močna in zdrava semena za tisto, kar bo kasneje vzklilo. Postavite si dolgoročne cilje, kreirajte z občutki, odločite se, da boste izpustili vse tisto, kar vam ne služi več.

Za pomoč še nekaj tehnik in orodij:
- Kako kreirati z občutki, na ženski način.

Bachove esence, ki vam pomagajo v teh energetskih spremembah: 
Srobot (Clematis) - biti tukaj in zdaj
Lesnika (Crab Apple) - čiščenje na vseh nivojih
Kovačnik (Honeysuckle) - premik iz preteklosti v sedanjost
Oreh (Walnut) - zaščita med spremembami, prilagodljivost

Kristali, ki vam pomagajo pri prizemljevanju: dimni kremen, hematit, magnetit, oniks, obsidian