21. 9. 16

Točka ravnovesja v jesenskem enakonočju



Enakonočja so točke v času, ki nam omogočajo, da se poglobimo v tišino in mir znotraj sebe. Dan in noč sta enako dolga. Svetloba in tema sta v popolnem ravnovesju in znotraj tega ravnovesja nastane trenutek umirjenosti, tišine in harmonije.

Letošnje leto je energetsko leto zaključevanja, ki se je potencirala prav do letošnjega septembra. Se še spomnite pomladnih retrogradnih planetov? Kar 5 jih je bilo konec aprila začetek maja v navideznem gibanju nazaj. Retrogradni Mars je vztrajal kar do konca junija. Portal 8-8-8 je nato aktiviral višje nivoje DNK in odstrl nov vpogled v prihodnost. Nato so energije portala 9-9-9, ki se v septembru ponovni kar trikrat, potegnile navznoter. Vključno z retrogradnim Merkurjem, ki se je letos že tretjič peljal vzvratno.

Vse to je vzpodbujalo spuščanje vsega starega. Premlevanje in brkljanje po globinah. Kot bi skozi sito presejali čustvene, mentalne in energetske vzorce ter selekcionirali, kar nas podpira in tisto česar ne potrebujemo več.

Navezave in oklepanje starih prepričanj, vrednot ter verovanj so pod drobnogledom. Toda enakonočje prihaja, da nas spomni na spremembe kot naraven in normalen del življenja. Življenje je ciklično.

Kot je napisal antični pesnik Rumi: "Življenje je ravnovesje med oklepanjem in spuščanjem".

Na severni polobli nas padajoče jesensko listje spomni, da pride čas, ko je potrebno spustiti staro, da bi lahko objeli novo. Vmes pa je obdobje počitka.

In počitek po vsem tem energetskem dogajanju zagotovo potrebujmo vsi. Ljudje so utrujeni. Stranke, ki prihajajo k meni, so izčrpane od vsega, kar odhaja pa si to želijo zadržati. In se oklepajo, ne spustijo. To pa jih izčrpava.

Vse zgoraj omenjeno energetsko dogajanje je pustilo svoj davek. Vse te energije namreč vplivajo na naše svetlobno, energetsko telo. Te informacije se prenašajo v naše čakre in od tam na fizične nivoje.

Čakre so bile letos stimulirane na polno. Ravnovesje je bilo redka dobrina. Bolj kot ste senzitivni, bolj ste to čutili kot razdraženost, zmedenost, tesnobo, frustracije. Na dan so prihajala že dolgo pozabljena čustva, za katera ste mislili, da ste jih že zdavnaj predelali. Vzponi in padci energije, čustvena neravnovesja in misli, ki se nikakor ne umirijo. Vse to včasih v enem dnevu. Vam je znano?

In potem se vprašate: kdaj se bo to končalo? Moji vodniki pravijo, da se ne bo. Tisto, kar se bo zgodilo in se že dogaja je, da se bomo naučili s temi energijami delati. Da se bomo naučili pluti s tokom vedno spreminjajočih energij. Življenje je tok. Sprememba. Kot reka, ki teče in ne moremo stopiti dvakrat v isto vodo.

Mojstrstvo namreč vključuje sposobnost plavanja s tokom, upravljanje z energijami in kreiranje z njimi. Nismo več nemočne žrtve, ampak veličastna energetska bitja, ki znamo s temi energijami živeti. Energetski menedžment je veščina, ki jo ljudje moramo obvladati, če želimo pluti mirno.

Imamo vse, kar potrebujemo: aktivirana svetlobna telesa, 13 delujočih čaker, znanje, kako z namenom ustvarjati in upravljati z energijami. Smo veliko bolj občutljivi na energije. To sicer pomeni, da zaznavamo toliko več kot smo nekoč. Zaznavamo tudi energijo drugih ljudi, ki je lahko prav kaotična.

Zato se je potrebno naučiti zavestnega življenja. Zavestnega upravljanje lastne energije. In življenja.  Biti v centru. Vaditi nenavezanost. Na karkoli. Spustiti pričakovanja. Prenehati biti žrtve in vstopiti v vlogo kreatorjev.

Smo duše, veličastna svetlobna bitja. Toda smo tudi ljudje. Energija, ki se pretaka skozi različne nivoje nas samih niha. In s tem se moramo naučiti živeti. Postati mojstri ravnovesja teh energij. In nato soustvarjati z drugimi mojstri. Z materjo Zemljo. Sokreatorji nove realnosti smo.

Enakonočje nas uči ravnovesja. Harmoniziranja energij znotraj nas. Ko vstopamo v te energije, nas podpira energija iz ozvezdja tehtnice. Odpirajo se vrata v nove realnosti. Začenjamo nov cikel.

Ga boste začeli vrženi ven iz centra ali boste poiskali točko vašega notranjega ravnovesja in postali sokreatorji nove realnosti?